Rhinen, Nedre Rhinen og Pannadeens kanal 19/6

Så kom vi til endelig til Rhinen og det var godt nok større og vildere end hvad vi havde troet. Mange store skibe, der sejler virkelig hurtigt. Strømmen løber ca 8 km i timen og bølgerne er i nogle områder ret voldsomme. Men da vi har strømmen med os kører det afsted med 17-18 km i timen. Vi tager et par timer på Rhinen og går ind i Rees, hvor der til gengæld er helt stille, da det nærmest ligger i en gammel sø med op til 17 M dybde.

Vejret er stadig fantastisk. Vi starter ud med fuld sol og 30 grader. Hen ad dagen bliver det heldigvis lidt mere overskyet.

Udsejling til Rhinen
Teleskop styrehus
Vi må lave mere skygge, så øllen ikke bliver for hurtigt varm.

Man kan jo ikke helt lade være med at tænke på, at vi jo nok skal tilbage ad samme vej og så går det kun med ca 5 km/t. Det kommer til at tage lidt tid. Men måske er strømmen aftaget der, når Mellemeuropa er blevet afvandet.

20/6. Fra Rees til Arnhem 46 km.

Der er virkelig meget trafik og man skal som AG sagde “holde tungen lige i munden” . Nogle skibe sejler den rigtige vej og andre går modsat, og dette vises ved at de sætter et blåt firkantet stykke op i den side de skal sejles om.

Hvem der så bestemmer hvornår man kan/skal sætte de blå firkanter står helt hen i det uvisse, men med vores størrelse retter vi absolut bare ind. Der er stadig kraftig strøm, store bølger osv., men ganske smukt.

To der skal sejles modsat om.

Efter et stykke på Rhinen drejer vi ind ad Pannadeens kanal, og der bliver det lidt mere stille, men stadig med samme strøm. Det er først når vandstanden begynder at falde, at man lukker sluser og får styr på strømmen. Vi håber det er sket på tilbagvejen.

Arnhem er en meget hyggelig by med sindssygt mange restauranter, cafeer, coffeeshops osv. Vi lister ind i en meget lille havn ved et værft og ligger helt i ro. Desværre er toilet systemet i udu og toilettet på værftet lukker kl 18.30. Det må vi se på i morgen??

Så må vi også prøve at finde den bedste vej til Amsterdam. Heldigvis har vi en hotline til Lui og AG, der var her for nogle år siden, dejligt.

Arnhem værftshavn. Helt stille.

Arnhem 21/6

Arnhem er en rigtig fin by, så vi bruger en dag mere på at se på den. Men formiddagen går med mer almindelige gøremål; hovedrengøring (godt at have støvsuger om bord), få toilettet til at virke igen, skifte sengetøj osv. På så lang en tur må hverdagstingene også have deres plads.

Indefra den nye banegård i Arnhem, helt fantastisk.
Jans plads, et åndehuls om 2 v.k. Ikke fik ødelagt helt.
Fisketapas. Lækkert og billigt. 25 euro for to med store Heineken

Wijk bij Dustede

Fra Arnhem tog vi en kort sejlads til Wijk bij Dustede ca 35 km og to gode sluser, hvor vi troede vi skulle op af en kanal, der viste sig at være lidt lille, nærmest til kanoer. Det var en dejlig rolig sejlads og flotte omgivelser, bla med mange storke. Sluserne i Holland har indtil nu vist sig at være meget langsommelige, men så sker der jo heller ikke så mange uheld.

Den ene slusedame gad ikke svare os, men det viste sig at jeg kaldte op til den forkerte sluse – lidt kikset.

Der var en del storkereder på vejen mod WbD.

Byen er absolut værd at gæste og havnen ligeså. Helt nye faciliteter med vaskemaskine, så vi lige kan nå at følge med bunkerne. Når man er væk i så lang tid, skal den slags dagligdags ting også ordnes.

Godt solen skinner.
Rigtig hyggelig velhaverby med gode butikker osv. Lidt Hornbæk agtig

Hollænderne virker som et meget behageligt folk, meget lig os?, og fx ser vi ikke tiggere og folk der synes at leve på gaden som i Tyskland. Tænker det er et mere lige samfund.