Lauenburg til Mittellandkanal. Elbe seiten kanal

Så kommer vi ned til de lange slæb

Lauenburg til Uelzen 10/6

Efter en kort tur på Elben drejer vi ned ad Elbe Seite kanal, men må lige holde tilbage for denne +100 M lange flodbåd.

Den første sluse vi kommer til er Hebewerk Schanebeck, der hæver både og vand 38 M op i løbet af meget kort tid. Imponerende ingeniørkunst. Kanalen er ret ny, fra 70′ erne og ret lige, men rimelig hyggelig med skov og udsigt til marked og meget dyreliv.

På vej ind i hebewerk
Så er vi løftet 38 M på ca 10 minutter

Vi overnatter i Uelzen. Den eneste plads hvor vi kan være med vores dybgang, lige i indsejlingen, er heldigvis ledig. Meget hyggelig havn med god restaurant, hvor vi får flammkuchen med asparges.

Ulzen til Mittellandkanal 11/6.

Så kom vi hurtigt til den næste store sluse, og denne gang en mere almindelig, men heldigvis med flydepullerter, da vi skulle 34 M op. Det gik rigtig fint, og vi var kun to sportboote, lækkert ikke at skulle passe på flodbådenes skruevand.

På vej ind i Ulzen
Vi håber sluseporten holder
Tannes bedste plads, ren hygge
De er lidt tæt på indimellem, men ingen problemer.

Mittellandkanal nået

Og så nåede vi Mittellandkanal, som vi troede var meget bredere. Kanalen er med spunsvægge overalt, hvorfor det tager lang tid før vandet falder til ro efter passager. Efter nogen tid bliver det dog almindelige sider, heldigvis. Vi overnatter på et liegestelle for sportsboote, helt gratis.