Del 2. Haarlem og Leiden

2/7 .Så kom vi videre fra Amsterdam og Sixhaven. Det var hyggeligt, men også lidt voldsomt. Hold da op hvor er der mange turister døgnet rundt i Amsterdam.

En af de hyggelige naboer i Sixhaven. Mor og datter, omend barnet ser lidt anderledes pigmenteret ud.

Foreløbigt har vi snakket om at turen nu går til Haarlem, Leiden, Haag, udkanten af Rotterdam og så Gouda. Rotterdam vil vi nok bare sejle forbi. Vi har også snakket om at nøjes med Holland denne gang, og bruge lidt mere tid hvor vi synes der er fint og hyggeligt.

Der er ikke så langt til Haarlem fra Amsterdam, men da der er en god del broer og en enkelt sluse med et fald på hele 45 cm, tog det alligevel det meste af dagen. Haarlem er en rigtig fin by, og vi ligger lige midt i den. Det er hyggeligt, men også lidt støjende. Måske savner vi efterhånden de havne, der ligger mere roligt og ude i naturen. Det må komme senere.

Haarlem er helt anderledes end Amsterdam, men er nærmest en miniudgave med mange kanaler osv., men husene er meget flottere, der er meget mere rent, der er meget færre folk og specielt tusrister og butikkerne er ikke souvenirbutikker.

Husbådskoloni imellem Amsterdam og Haarlem
Vi ligger fint midt i Haarlem
Stort skib på vej igennem Haarlem. Det kræver sin skipper, at få det igennem uden skader.

Vi blev en ekstra dag i Haarlem, men valgte at ligge båden over på den anden og mere rolige side af kanalen. Vi et ved at blive lidt trætte af larmen i byerne.

Da vi skal videre mod Leiden ligger vi lidt og venter på at der kommer flere både til første broåbning, da vi så håber, at broerne åbner hurtigere. Virker måske.

Dejligt at ligge på den mere rolige side i Haarlem
På vej mod Leiden sejler vi lidt i konvoj for første gang. Der er faktisk meget få både på kanalerne.

Leiden

4/7 På vej mod Leiden sejler vi på nogle flotte søer, og da der pludselig er en havn her, tager vi en overnatning. Der er roligere, men ikke helt så roligt som forventet. Der skal selvfølgelig lige foregå noget teambuilding med middag på restauranten. Aftenen og natten er dog dejlig rolig.

Rekreativt område lige før Leiden

Nu begynder vi for alvor at sejle rundt i områder, som på begge sider har rigtig mange lavereliggende kanaler, som man så afvander bla via de kendte møller. Dekorative ser ud.

5/7 ankommer vi så til Leiden og vælger at ligge os i en reel havn i udkanten i håbet om mere ro. Til at starte med ligger vi på ydersiden direkte ud til kanalen, men vælger at sejle helt ind i bunden senere på dagen. Vi er nok ved at være lidt trætte af alle de både der sejler forbi, laver bølger osv. Ind imellem savner man en almindelig havn som er rolig. De finder vi så her og vi griller endda. Rigtig dejligt, lige hvad vi trængte til.

Lige bag havnen har man så små private kanaler, vor der endda kan ligge et lille sejlskib.
Først yderst, direkte ud mod kanalen.
Grillhygge og Smilla helt nede i bunden med kølen ca 1/2 M nede i mudderet. Det bliver spændende at få hende ud.

6/7. Leiden er også en utrolig fin og hyggelig by med sindssyg mange butikker, cafeer og restauranter. Og da det er lørdag, er der også markedsdag.

Farlig trafik mm

Lørdag d. 6/7 oprandt endelig den første dag, hvor Birgit ikke var ved at blive kørt ned op til flere gange på en dag. Cykler og knallerter kører hurtigt og man skal ikke tøve eller gå ud foran dem. De når heldigvis altid at stoppe eller undvige, men hold da op hvor har det været tæt på mange gange. Vi har ikke se en eneste med hjelm, men vi har dem med, og overvejer om vi skal have dem på når vi går rundt i byerne.

Husbådene optimeres selvfølgelig i forhold til bredden på broerne, men det her er da helt vildt. De må have stropper til at løfte broklappen lidt ekstra, og måske var der brun sæbe på siderne.

Det drejer sig om mm og tager lidt tid. Igennem kom den da.

Og så fik vi den første rigtige regn, det regnede fra 17 til 20 ca. Vi må stege den dejlige laks i pantryet. Det har regnet før, men kun om natten og meget lidt. Temperaturen er også dalet lidt, så det ligner mere almindeligt sommervejr.