Mittellandkanal hjemover

19/7. Efter en enkelt nat i Münster, var det tanken at vi ville være et par dage i Recke. Desværre var der ikke plads, eller også havde de ikke vendt deres skilte. Vi måtte sejle lidt tilbage og overnattede ved et liegestelle af de bedre. Godt nok lugter der meget landligt osv., men der er ret stille og hyggeligt. Jeg kører til den nærliggende Edeka, ca 5 min på cykel, og handler lidt ind til fredagens grill og lidt rødvin mm.

De sidste sluser på Dortmund Ems gik fint, omend er var lidt ventetid på den første, da de jo helst ikke sluser os ned, uden at der er er en fragtbåd med. Fair nok.

Liegestelle ved Recke på Mittellandkanal. Der grilles og snakkes i mobil.
Godt den havde sat blå firkant op, så vi ikke prøver at komme rigtigt om den fortøjrede båd;-)

20/7 Fra liegestellet sejler vi til Bad Essen, hvor vi egentlig ville være i to dage. Med da der er havnefest og optræk til gudstjeneste søndag, tager vi kun en overnatning.

Turen til Bad Essen forløber eksemplarisk. Vi undgår fuldstændigt at ligge bag de lidt langsommere flodbåde, ingen sluser, ingen broer – fantastisk.

Lækker, helt ny havn. Bygget delvist med EU midler?

I forbindelse med havnefesten er der meget stort dragebåds stævne rigtig flot og eksplosiv idrætsgren, hvor en trommer holder takten.

Om aftenen er der sejlads med mange slags lys, flot skue.

Nu er det meget varmt og selvfølgelig må det give en ordentlig skylle. Flot skyformation.

21/7 Vi vælger at tage et ordentligt hug på Mittellandkanalen, lige omkring 105 km., og skal lande i Hannover kl. 19.15., hvor havnefogeden har lovet os en plads. Det er en lang kanal, og med ret få havne til vores dybgang, men til gengæld med mange liegesteller. De er jo gratis, men sjovt nok ofte placeret ved broer med en del trafik.

22/7. Vi vælger at ligge over en dag, ordne lidt småting og besøge storbyen Hannover. Kølevandsfilteret bliver renset og indeholder en god portion planterester fra kanalerne. Olie bruger motoren ikke, vi har ikke fyldt på overhovedet.Rigtigt godt, da det jo er en dame 34 år efterhånden. Relæet til fjernbetjening af bovpropel og ankerspil skilles lige ad og får et dut, så virker det også igen. Der bliver også lige vasket en maskine, så den side også er med. Der er altid lidt småting, som man lige skal følge op på. Så lang en tur vil uværgeligt også indeholde de mere hverdagsagtige ting, omend i meget mindre målestok.

Hannover Yachthafen set fra den anden side af kanalen. Hyggelig havn og vi ligger på den bedste plads, hvor man ikke mærker de stores bølger så meget.

23/7. Vi tager den sidste del af Mittellandkanal, de 240 km blev besejret på 3 dage. Vi overnatter lige der hvor Elbe Seite kanal starter,og nu er det blevet rigtig varmt, ca 33 grader. Det sætter sine spor i aktivitetsniveauet, og Tanne må lige vandes et par gange.

Tanne nyder det, næsten.
Vi fejrer at vi nu er så langt med lidt bobler i varmen.
Der er også plads til mindre både. Muligvis også uden skipper.